bild bild bild bild bild bild

Om Oss

En röd tråd som har följt DN Bygg sedan starten är att kunderna ska kunna lita på oss, vårt arbete, samt våra produkter. Vi är ett ansvarstagande byggföretag.

HISTORIK
Då Dick och Niklas hösten 2001 startade företaget i sin första form var det ursprungligen i mindre skala och med hemmakontor. Då omsatte företaget ca 1,6 miljoner (2002) och bedrevs i handelsbolagsform i namnet DN Bygg HB. Våren 2003 öppnades en butik på Hantverkargatan 86 där öppettiderna endast var lördagar och söndagar. Under helgerna ritade de, samt sålde kök och monteringen utfördes i veckorna. Under 2,5 års tid var de normala arbetsveckorna 7-dagarsveckor för att på två personer kunna hålla såväl öppettider som byggtider.

Eftersom försäljningen var lyckad anställdes en inredningsplanerare i slutet av 2003 vilket genererade större efterfrågan på hantverksarbetet och 2st snickare anställdes.

Under 2004 utvecklades verksamheten till att utföra tvättstugerenoveringar åt bostadsrättsföreningar samt fastighetsägare. Det var en ganska självklar utveckling då Dick och Niklas hade arbetat med tvättstugor i sju år innan starten av DN bygg HB.

2005 tog det riktig fart, både med försäljning av kök och tvättstugor. Lokalen blev för liten och ett beslut behövde tas. Antingen behövde verksamheten utökas , eller behövde man börja tacka nej till de många förfrågningarna som kom in. Beslutet blev att ombilda bolaget till ett aktiebolag, nuvarande DN Bygg & Inredning AB, samt att byta lokaler. Efter en tids letande föll valet på Sankt Eriksgatan 19, vilken företaget totalrenoverade och flyttade in i februari 2005. Under åren 2005-2008 växte bolaget till ca 10st anställda.

Vi fortsatte att växa och sommaren 2012 flyttade vi till vårt nuvarande fina showroom på St Eriksgatan 24, efter att ha totalrenoverat lokalen. Idag är vi 24 anställda och omsätter 33 miljoner exkl. moms årligen.

Dick och Niklas målsättning har alltid varit att leverera en produkt enligt kundens önskemål och att alltid hålla tiden. Under dessa 15 år har DN Bygg kunnat hålla utsatta byggtider i de allra flesta projekt, något vi är mycket stolta över. De gånger företaget inte kunnat hålla tiderna har det oftast handlat om att tilläggsarbeten har utförts.


IDAG
Vi säljer Bomankök vilket med sin anpassningsförmåga lämpar sig perfekt inne i centrala Stockholm där det är vanligt med behov av specialstommar. Efterfrågan på kök varierar mycket och vi säljer ca 50 kök per år. För oss är det viktigare med kvalitet än kvantitet. Vi tycker själva att vi har en mycket bra produkt att leverera till er kunder, oavsett om ni vill montera ert kök själva eller anlita oss även för montaget. Våra inredningsplanerare hjälper till att forma ditt drömkök, och har ni annorlunda idéer har vi inom företaget många års erfarenhet av hur detta skall kunna lösas rent praktiskt.

Under ett genomsnitligt år renoverar vi ca 80 badrum. Vi är mycket stolta över att vi nu i ritprogram kan visualisera bilder för att du enklare ska kunna se hur slutresultatet kommer att bli. Vi hjälper er även gärna med förslag på badrumsinredning, vilken vi givetvis även kan rita in i visualiseringen.

Under alla år har vi haft en hög kvalitetssäkring. Detta för att våra beställare skall känna sig trygga samt att företagets ekonomi skall vara stark, vilket även det är en trygghet för beställare. Under 2008 inleddes kvalitetssäkring på arbeten.

Ni har kanske sett våra 14 bilar runt om i Stockholmsområdet. Vi har idag ca 24 anställda men genererar även arbete till ca 15 andra hantverkare tex målare, plattsättare, golvslipare m.m. Under åren som gått har vi lärt oss vikten av att ha bra personal. Vi är stolta över våra kunniga hantverkare som med yrkesstolthet utför sitt arbete t.ex. el, vvs, snickeri m.m. Vi gör fina jobb och tar ansvar för det vi levererar. För att kunden skall känna sig trygg med vem som är i deras bostad/förening, har vi tryckta arbetskläder och anslutna till ID 06.

Idag arbetar vi med fastighetsägare, privatpersoner och bostadsrättsföreningar.

Den bästa reklam vi kan få är att våra nöjda kunder pratar om oss. Det är därför en självklarhet för oss att vi inte bara vill, utan måste genomföra ett bra arbete. Vi har goda referenser på såväl lägenhetsrenoveringar som tvättstugor.

Självklart blir det en omställning i ert hem när vi renoverar, men vi håller alltid så snyggt som möjligt omkring oss. 

Att stöta på oförutsedda hinder under arbetets gång kan ibland vara omöjligt att förutspå. Men trots det vill vi vid de flesta arbeten lämna ett anbud. Allt för att du som kund skall känna en trygghet inför kostnaden.

Hemsida utvecklad av
Webbentus webbyrå i Uppsala, Stockholm, Gävle, Västerås och Sundsvall